donderdag 9 januari 2014

8 Zaad maan 7 dag 1. Het is Gele Mens Resonante Toon 7 GAP.

VRIJDAG
NIEUWE MAAN(D) 7
13 maan(d)en van 28 dagen + 1 dag buiten de tijd = samen weer 365 dagen. Elk jaar van 10 januari tot en met 6 februari (28 dagen) is het Resonante Aap Maan(d).
Hoe kan ik mijn dienst het beste afstemmen?
Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Kan ik om mezelf lachen? Ben ik gelukkig met wat ik doen? Sta ik stevig hoe hevig de buitenwereld ook aan mij trekt?
Daar gaan deze 28 dagen over.

Kernwoorden: inspireren, kanaliseren, afstemming.
Wat heb jij nodig om je af te stemmen?
Aap herinnert ons eraan om ons af te stemmen op de wereld om ons heen en hier een kanaal voor zijn. 7 is het midden tussen Toon 1 en 13. Toon 7 staat voor de ruggengraat, het enige gewricht in het centrum van je lichaam. Dit is een kanaal. Sta in je centrum en word een kanaal. Laat energie van boven naar beneden en weer terug door je heen stromen. Dan volgt de inspiratie.
De Aap is ook de maan voor inspiratie! Aap is de vrolijke pias, die altijd in is voor een spelletje. Aap helpt je om met een lach te verliezen in het spel - en daarmee alles te winnen. Want hij is de belichaming van absolute vrijheid en de genialiteit van de creativiteit. Aap is het zorgeloos kind dat nog vrij van negatieve ervaring alles vrij laat stromen wat in hem opkomt. Laat het stromen en ontvang de inspiratie. Dit kan leiden tot prachtige creatieve processen zoals schilderen of schrijven. Bij de Maya was het de Aap die het schrift naar de mensen bracht. Je ziet Aap dan ook terug op oude afbeeldingen gebogen over een in jaguarhuid gebonden boek of codex met een pen in de hand. Aap brengt ons de kracht van humor. Wie niet af en toe vorstelijk kan lachen om zichzelf en zijn fratsen, maakt zichzelf erg ongelukkig. Laat de illusie van het ego varen en sta open naar wat het leven je schenkt. En geniet. Het leven is magisch mooi!

Je hebt 28 dagen de tijd om je INSPIRATIE te vinden. En je benut de jaarenergie (Gele Zaad Galactische Toon 8) om duidelijkheid te krijgen in je hartsverlangende AFSTEMMING!
Elke week van 7 dagen heeft een andere energie, 4x (4 is de kleinste cyclus van Maya Tzolkin: rood, wit, blauw, geel), zo kom je weer op 28 dagen.
De 1e 7 dagen ga je opstarten met in dit geval de vraag van deze maan(d). Volg hierin je hart, denk niet ik kan het niet. Denk en gebruik de kracht van de AAP om deze gedachte los te laten.
De 2e 7 dagen ga je verfijnen/bijstellen.
De 3e 7 dagen ga de energie verzamelen/aantrekken die helpt om te transformeren/om te zetten naar werkelijkheid.
De 4e en laatste 7 dagen van deze maan(d) wordt je INSPIRATIE helder en je draagt het helemaal in je en straalt het uit. Je kunt jezelf niet voorstellen zonder deze AFSTEMMING.

Gedeeltes overgenomen uit het oude "13 manen werkboek van de natuurlijke tijd".

KIN 72
8 Zaad maan 7 dag 1
Het is Gele Mens Resonante Toon 7 GAP

GELE MENS

Het is tijd om jezelf te “voeden”, van jezelf te houden en te gaan vertrouwen dat de kosmos je steunt. Zoek uit wat jou gelukkig maakt. Het is oké om aan jezelf te geven. Beleef vandaag de kracht van het richten van je aandacht. Stap uit je hoofd en luister naar je intuïtie. Maak je los van je aangeleerde weten en je eigen vertrouwde waarheden, om daardoor bij je oorspronkelijke zijn uit te komen. Vandaag is het makkelijker dingen om te zetten in een begrijpelijke vorm, als je je open stelt. Er zijn verschillende vormen 'mens' en we zijn allemaal bezig onze eigen vorm te definiëren... hoe geef ik mezelf gestalte... hoe maak ik gebruik van mijn Vrije Wil?

RESONANTE TOON 7

Vandaag gaat het over afstemming. Je kunt het traject dat je tot nu toe binnen deze golf hebt afgelegd goed overzien en een juiste inschatting maken van het vervolg (Toon 7 is het midden / centrum tussen toon 1 en toon 13.) Zo zie/voel je hoe je intentie naar het fysieke over kan gaan. Voel diep van binnen of je op de goede weg bent. Haal hier inspiratie uit om jezelf en anderen te stimuleren om verder te gaan. Evalueer je werkzaamheden.

Geen opmerkingen: