zaterdag 10 januari 2015

9 Maan maan 7 dag 1. Het is Rode Aarde Galactische Toon 8.

ZATERDAG
NIEUWE MAAN(D) 7
13 maan(d)en van 28 dagen + 1 dag buiten de tijd = samen weer 365 dagen. Elk jaar van 10 januari tot en met 6 februari (28 dagen) is het Resonante Aap Maan(d).
Hoe kan ik mijn dienst het beste afstemmen?
Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Kan ik om mezelf lachen? Ben ik gelukkig met wat ik doen? Sta ik stevig hoe hevig de buitenwereld ook aan mij trekt?
Daar gaan deze 28 dagen over.

Kernwoorden: inspireren, kanaliseren, afstemming.
Wat heb jij nodig om je af te stemmen?
Aap herinnert ons eraan om ons af te stemmen op de wereld om ons heen en hier een kanaal voor zijn. 7 is het midden tussen Toon 1 en 13. Toon 7 staat voor de ruggengraat, het enige gewricht in het centrum van je lichaam. Dit is een kanaal. Sta in je centrum en word een kanaal. Laat energie van boven naar beneden en weer terug door je heen stromen. Dan volgt de inspiratie.
De Aap is ook de maan voor inspiratie! Aap is de vrolijke pias, die altijd in is voor een spelletje. Aap helpt je om met een lach te verliezen in het spel - en daarmee alles te winnen. Want hij is de belichaming van absolute vrijheid en de genialiteit van de creativiteit. Aap is het zorgeloos kind dat nog vrij van negatieve ervaring alles vrij laat stromen wat in hem opkomt. Laat het stromen en ontvang de inspiratie. Dit kan leiden tot prachtige creatieve processen zoals schilderen of schrijven. Bij de Maya was het de Aap die het schrift naar de mensen bracht. Je ziet Aap dan ook terug op oude afbeeldingen gebogen over een in jaguarhuid gebonden boek of codex met een pen in de hand. Aap brengt ons de kracht van humor. Wie niet af en toe vorstelijk kan lachen om zichzelf en zijn fratsen, maakt zichzelf erg ongelukkig. Laat de illusie van het ego varen en sta open naar wat het leven je schenkt. En geniet. Het leven is magisch mooi!

Je hebt 28 dagen de tijd om je INSPIRATIE te vinden. En je benut de jaarenergie (Rode Maan Solaire Toon 9) om duidelijkheid te krijgen in je hartsverlangende AFSTEMMING!
Elke week van 7 dagen heeft een andere energie, 4x (4 is de kleinste cyclus van Maya Tzolkin: rood, wit, blauw, geel), zo kom je weer op 28 dagen.
De 1e 7 dagen ga je opstarten met in dit geval de vraag van deze maan(d). Volg hierin je hart, denk niet ik kan het niet. Denk en gebruik de kracht van de AAP om deze gedachte los te laten.
De 2e 7 dagen ga je verfijnen/bijstellen.
De 3e 7 dagen ga de energie verzamelen/aantrekken die helpt om te transformeren/om te zetten naar werkelijkheid.
De 4e en laatste 7 dagen van deze maan(d) wordt je INSPIRATIE helder en je draagt het helemaal in je en straalt het uit. Je kunt jezelf niet voorstellen zonder deze AFSTEMMING.

Gedeeltes overgenomen uit het oude "13 manen werkboek van de natuurlijke tijd".

KIN 177
9 Maan maan 7 dag 1
Het is Rode Aarde Galactische Toon 8

RODE AARDE

Als jij je voor je leven openstelt, kan deze soepel en gemakkelijk verlopen. Als je te veel in je hoofd gaat zitten, dan is dat moeilijker, omdat je niet in het hier en nu bent. Zo kun je de synchroniciteiten die in je leven langs komen volkomen over het hoofd zien. Dus wees alert en let op innerlijke impulsen om erachter te komen waar de universele krachten je naar toe willen leiden. Dit gaat nog makkelijker als je contact hebt met moeder aarde door bijvoorbeeld in het zand te gaan staan met blote voeten.

GALACTISCHE TOON 8

Gisteren ben je erachter gekomen of je op de goede weg bent. Vandaag is het nodig om het evenwicht in jezelf te vinden. Door innerlijk gecentreerd te zijn, kun je niet van je stuk gebracht worden. Jouw intentie begint vorm te krijgen, structuur. Dan zie je ook of er nog wat herstructurering nodig is. Zo ontdek en herontdek je ook de grenzen tussen geest en vorm. Als dit alles in harmonie is, kan jij je activiteiten gaan vormgeven.

Geen opmerkingen: