donderdag 26 juni 2014

8 Zaad maan 13 dag 1. Het is Gele Zon Ritmische Toon 6.

VRIJDAG
Nieuwe maan(d) 13.
13 maan(d)en van 28 dagen + 1 dag buiten de tijd = samen weer 365 dagen. Elk jaar van 27 juni tot en met 24 juli (28 dagen) is het de Dertiende Kosmische Schildpad Maan(d)
Hoe kan ik mijn liefde en plezier uitbreiden? Ontstijgen, transformatie, ruimte maken voor iets nieuws, aanwezig zijn.
Daar gaan deze 28 dagen over.
Kernwoorden: transcenderen, verdragen / laten voortduren, aanwezigheid.

Het is een goede maan om na te denken over het voorafgaande jaar en uit te rusten. Niets moet, alles mag. De SCHILDPAD werd geroemd om haar hoge leeftijd en geduld en is daarom geschikt voor de laatste maan van het jaar. Volgens het verhaal van SCHILDPAD en Boom zijn SCHILDPAD en Boom de wijste kleinkinderen van Grootmoeder Melkweg, omdat zij ingewijd zijn in de Kennis van de Tijd voor alle wezens op Moeder Aarde. Een SCHILDPAD draagt namelijk de Kennis van de Tijd op zijn schild mee. Het binnenste schild bestaat uit 13 vlakken, zoals de 13 Manen van het jaar. De buitenste ring bestaat uit 28 vlakjes, net zoveel dagen als er in een Maan gaan. Een SCHILDPAD voelt zich overal thuis, zowel op het land als in het water, want zij heeft haar huis altijd bij zich. Als er gevaar dreigt, trekt zij haar kop in haar schild, maar SCHILDPAD weet ook dat ze om verder te komen in het leven, haar nek zal moeten uitsteken. Heb compassie voor al wat leeft. Geniet van je innerlijke vrede!

Je hebt 28 dagen de tijd om gewoon AANWEZIG TE ZIJN. En je benut de jaarenergie (Gele Zaad Galactische Toon 8) om duidelijkheid te krijgen in je hartsverlangend willen UITBREIDEN VAN JE LIEFDE EN PLEZIER.
Elke week van 7 dagen heeft een andere energie, 4x (4 is de kleinste cyclus van Maya Tzolkin: rood, wit, blauw, geel), zo kom je weer op 28 dagen.
De 1e 7 dagen ga je opstarten met in dit geval de vraag van deze maan(d). Volg hierin je hart, denk niet ik kan het niet. Denk en gebruik de kracht van de SCHILDPAD om deze gedachte los te laten.
De 2e 7 dagen ga je verfijnen/bijstellen.
De 3e 7 dagen ga de energie verzamelen/aantrekken die helpt om te transformeren/om te zetten naar werkelijkheid.
De 4e en laatste 7 dagen van deze maan(d) wordt er RUIMTE GEMAAKT VOOR IETS NIEUWS en je AANWEZIGHEID draagt het helemaal in je en straalt het uit. Je kunt jezelf niet voorstellen zonder de TRANSFORMATIE van iets NIEUWS.

Gedeeltes overgenomen uit het oude "13 manen werkboek van de natuurlijke tijd".


KIN 240
8 Zaad maan 13 dag 1
Het is Gele Zon Ritmische Toon 6

GELE ZON

Kijk zo volledig mogelijk, allesomvattend naar jezelf en naar alles wat je tegenkomt. Besef dat alles goed is en dat alles recht heeft om te zijn. Laat oordelen en veroordelen los om ruimte binnenin jezelf te creĆ«ren. Vaak veroordeel je de ander voor iets waar je zelf de neiging toe hebt. Als je hiervan bewust wordt, verliest het zijn lading. Wij groeien allemaal naar volledige gelijkwaardigheid en onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en de ander. Je eigenwaarde is hierin de bepalende factor. Jij 
bent je eigen bron van onvoorwaardelijke liefde.

RITMISCHE TOON 6

Je hebt een hoop voorwerk gedaan en nu is het tijd om de middelen zo te organiseren (op de juiste plek brengen) dat er een evenwicht ontstaat die met de toekomstige veranderingen toch in balans blijft en mee kan met het levensritme. Zo kan elke situatie die eerst bestond verfijnd worden, of verbeterd. Om conflicten te voorkomen, is het goed om tolerant te worden en niet te oordelend. Alles op zijn tijd. Zo breng je op een efficiƫnte manier balans in je leven.

Geen opmerkingen: