donderdag 13 december 2012

7 Storm maan 6 dag 1 . Vandaag is het Blauwe Storm Zelfbestaande Toon 4.

NIEUWE MAAN(D) 6
13 maan(d)en van 28 dagen + 1 dag buiten de tijd = samen weer 365 dagen. Elk jaar van 13 december tot en met 9 januari (28 dagen) is het Ritmische Hagedis Maan(d).

Hoe kan ik gelijkheid organiseren?

Hoe kom jij het beste in evenwicht? Zorg dat je eerst vanbinnen in evenwicht bent. Ga vaker naar binnen om dat te bereiken en breng je dromen mee naar buiten.
Daar gaan deze 28 dagen over.

Kernwoorden: balanceren, organiseren, gelijkheid.

Wat heb jij nodig om in je evenwicht te vinden?

Niets voor niets is de Hagedis het totemdier voor deze 6de maan(d). Volgens een Mexicaans verhaal is de zon ooit 7 dagen en nachten verdwenen. Alle mensen en dieren waren ongerust en wachtten op zijn terugkeer, maar tevergeefs. De zon kwam niet terug. Toen besloot een aantal dieren de zon te zoeken, maar ze vonden de zon niet. Iedereen gaf het op behalve de kleine groene hagedis. Ze bleef doorzoeken en vond de zon uiteindelijk slapend onder een steen. Zo was het de hagedis die het licht naar de wereld terugbracht.

In de 6de maan(d) breng je evenwicht in de beweging die gaande is. Evenwicht van buiten kan slechts bereikt worden door innerlijk evenwicht. En die vinden we alleen door naar binnen te reizen naar de bron. In de Golf/Wavespell verander je bij de 5de Toon van richting. Het proces van 1 tot 4 wordt nog eens herhaald vanaf de 5de Toon. Net als de stabilisatie bij Toon 2 herstel je bij Toon 6, dus na de richtingsverandering bij Toon 5, je evenwicht, Dat is ritme.
 
Je hebt 28 dagen de tijd om je EVENWICHT te vinden. En je benut de jaarenergie (Blauwe Storm Resonante Toon 7) om duidelijkheid te krijgen in je hartsverlangende GELIJKHEID!
Elke week van 7 dagen heeft een andere energie, 4x (4 is de kleinste cyclus van Maya Tzolkin: rood, wit, blauw, geel), zo kom je weer op 28 dagen.
De 1e 7 dagen ga je opstarten met in dit geval de vraag van deze maan(d). Volg hierin je hart, denk niet ik kan het niet. Denk en gebruik de kracht van de HAGEDIS om deze gedachte los te laten.
De 2e 7 dagen ga je verfijnen/bijstellen.
De 3e 7 dagen ga de energie verzamelen/aantrekken die helpt om te transformeren/om te zetten naar werkelijkheid.
De 4e en laatste 7 dagen van deze maan(d) wordt je BALANS helder en je draagt het helemaal in je en straalt het uit. Je kunt jezelf niet voorstellen zonder deze GELIJKHEID.

Gedeeltes overgenomen uit het oude "13 manen werkboek van de natuurlijke tijd".

KIN 199
7 Storm maan 6 dag 1
Vandaag is het Blauwe Storm Zelfbestaande Toon 4

BLAUWE STORM

Stormen zorgen voor het schoonmaken van de natuur. Zorg ervoor dat je in het oog van de orkaan blijft staan. Maak ruimte voor transformatie (die is onvermijdelijk), biedt geen weerstand en laat gehechtheid aan oude concepten c.q. illusies los, want dat maakt de intensiteit alleen nog maar heftiger. Dan zul je mee gaan resoneren en binnenin je wordt geheeld. Belangrijk is dat jij je bewust bent van wat er met je gebeurt. Dit bewustzijn is noodzakelijk om te voorkomen dat je opnieuw iets creëert wat eigenlijk al opgelost had kunnen zijn.

ZELFBESTAANDE TOON 4

Dit is de toon van structuur. Je intentie van wat je wilt scheppen komt tot zijn recht in alle basiselementen (vuur, water, lucht, aarde). Onderzoek alle opties grondig en gebruik jouw onderscheidingsvermogen zorgvuldig. Jouw intentie harmoniseert en balanceert deze elementen tot één geheel, daarbij geen onderscheid makend en niet oordelend. Je definieert nu ook je grenzen. Door dit alles kan je jouw energie gebruiken om te ordenen en een aktieplan maken. Laat ruimte over voor heroverwegingen.

Geen opmerkingen: